Udvikling af lederteams

Vores påstand er, at de fleste virksomheder kunne øge indtjeningen med en tredjedel ved at få topledergruppen til at fungere optimalt.

Nogle ledergrupper er præget af dårlig indbyrdes kommunikation og måske endda en manglende tillid og åbenhed. Ud over, at det ikke gavner glæden ved at gå på arbejde, går det også ud over virksomhedens evne til at se og handle visionært, modigt, målrettet og effektivt.

Lederteam

Det gode lederteam kan stille krav til hinanden, kan dele ambitioner og mål og er præget af tillid til og omsorg for hinanden. Det kræver, at alle kender virksomhedens største mål – er enige og ønsker at bidrage – og det kræver en vilje og et mod til at kunne arbejde sammen for at nå målene.

Et stærkt lederteam bliver ikke skabt på en skitur eller en to-dages off-site. Et internt udviklingsprogram drevet af virksomhedens HR-afdeling kan klæde ledere på til den fælles lederudfordring. Men er målet at skabe et toplederteam, der for alvor kan tage virksomheden til næste niveau, kræver det en stor og dyb indsats over tid.

Det er i samspillet mellem en dyb forretningsforståelse, et kompromisløst krav til resultater og en stor og dyb forståelse for mennesket og dets natur, at det lykkes. Orbesen arbejder med direktioner, bestyrelser og partnergrupper på en måde, der sikrer fokus, dybde og resultater.

Et typisk forløb

Når målet er at skabe et stærkt toplederteam, starter et samarbejde på den måde, at vi bruger tid på at forstå. Det er helt centralt, at udviklingsarbejdet sættes i relation til virksomhedens overordnede mål og ambitioner. Vi bruger derfor tid med alle involverede ledere, og på basis heraf sammensætter vi den metode og proces, der indfrier målene.

Et forløb, der har til formål at skabe et toplederteam, der er præget af retning, fokus, ærlighed og sammenhold, kunne indeholde:

 • Interview af relevante ledere og øvrige stakeholdere (kunder, samarbejdspartnere, bestyrelse)
 • Relevante indledende lederanalyser
 • Spor, der adresserer de identificerede problemstillinger på individuelle -, gruppe- og plenumniveauer
 • Tilvejebringelse af rum eller situationer, der bringer de centrale konflikter og udfordringer i spil, så de bliver løst konstruktivt, ind til kernen og fremadrettet
 • Outdoor baserede forløb, der har til formål at tage den enkelte ud af sin sædvanlige og “rolledannende” kontekst og i stedet generere plads til en ærlig og nødvendlig dialog og refleksion

Alle ledelser og problemstillinger indeholder noget unikt, og den metode og løsningsproces, vi udvikler, er altid 100% skræddersyet.

Vores samarbejdsstil

Når vi arbejder med at skabe stærke toplederteams, kan I forvente, at vi:

 • Udviser stor respekt for – og høj indlevelse – i jeres virksomhed
 • Har høj faglighed
 • Er pragmatiske og løsningsorienterede
 • Har store – men realistiske – ambitioner
 • Er nede på jorden med respekt for virkelighedens kompleksitet
 • Vil se resultater i virkeligheden. Vi stopper ikke ved præsentationer i direktionslokalet
 • Er seriøse og vedholdende

Nyheder

De ledere, der ikke forstår mennesker, får et problem i fremtiden

July 14, 2016
Ledelse har altid handlet om mennesker og gode ledere har altid været sublime kendere af mennesker. Det nye er, at den evne er blevet så meget vigtigere end nogensinde før. Og også sværere end nogensinde før.

Man kan ikke fikse en dårlig virksomhedskultur

May 30, 2016
Vi kan alle kende forskel på en god og dårlig virksomhedskultur. Men du fikser næppe en dårlig kultur ved at tilkalde erhvervspsykologer og holde rundkredssamtaler.

Bjerget er din bedste læremester i godt lederskab

April 13, 2016
Jeg er lige kommet hjem fra bjerget. Igen. Jeg er hooked og skal af sted igen til sommer. Godt lederskab kommer fra at kende sig selv – virkelig kende sig selv – og have fundet fred med det. På godt og ondt.

Fandeme nej!

February 9, 2016
For ikke længe siden var der en bekendt, som betroede sig til mig. I dag er han i fyrrerne, sidder i et aldeles godt job og er på alle måder landet godt i livet...