Orbesens blog

De ledere, der ikke forstår mennesker, får et problem i fremtiden

July 14, 2016
Ledelse har altid handlet om mennesker og gode ledere har altid været sublime kendere af mennesker. Det nye er, at den evne er blevet så meget vigtigere end nogensinde før. Og også sværere end nogensinde før.

Man kan ikke fikse en dårlig virksomhedskultur

May 30, 2016
Vi kan alle kende forskel på en god og dårlig virksomhedskultur. Men du fikser næppe en dårlig kultur ved at tilkalde erhvervspsykologer og holde rundkredssamtaler.

Bjerget er din bedste læremester i godt lederskab

April 13, 2016
Jeg er lige kommet hjem fra bjerget. Igen. Jeg er hooked og skal af sted igen til sommer. Godt lederskab kommer fra at kende sig selv – virkelig kende sig selv – og have fundet fred med det. På godt og ondt.

Fandeme nej!

February 9, 2016
For ikke længe siden var der en bekendt, som betroede sig til mig. I dag er han i fyrrerne, sidder i et aldeles godt job og er på alle måder landet godt i livet...

#24 – Lederskab 2015: Greatest hits

December 24, 2015
I løbet af december har 12 ledende erhvervsfolk på skift delt deres personlige tanker om, hvad godt lederskab består af. Man kan summere deres pointer op i fire dele.

#23 – Topchefens ordrer forandrer ikke en virksomhedskultur

December 23, 2015
De store og nødvendige forandringer kommer næppe med rationelle kalkuler og ordrer fra topledelsen.

#22 – Skab et miljø, hvor forandringer er i centrum

December 22, 2015
Svære opgaver motiverer dygtige medarbejdere. Det er derfor altid en leders fornemmeste opgave at udfordre de ansatte og give dem chancen.

#21 – Glem bonussen. Dine ansatte har brug for tre helt konkrete ting

December 21, 2015
Der hersker stadig en blind tro på, at aktieoptioner og kontante bonusser er den bedste måde at motivere sine ansatte. Men faktisk driver man mennesker ved at give dem tre helt konkrete ting.

#20 – Stil flere spørgsmål end du kommer med svar

December 20, 2015
De bedste beslutninger kommer ofte efter, at jeg har lyttet grundigt til mine medarbejdere. Og snakket en smule mindre selv.
Load more