Bjerget er din bedste læremester i godt lederskab

By Louise Orbesen 3 years ago

Bjerget er din bedste læremester i godt lederskab

Jeg er lige kommet hjem fra bjerget. Igen. Jeg er hooked og skal af sted igen til sommer. Godt lederskab kommer fra at kende sig selv – virkelig kende sig selv – og have fundet fred med det. På godt og ondt. Gode ledere har en dyb, rodfæstet ro og et gennemtrængende klarsyn. Ro og klarsyn får du ingen steder bedre end på bjerget. Bjerget er din bedste læremester.

Jeg har vandret mange gange efterhånden. Alene, i grupper, med min kæreste og med gode veninder. Hver gang sker det samme. I starten springer tankerne rundt. Vi snakker og taler og taler og snakker. Men efterhånden kommer der ro. Tankerne afløses af stilhed. Man går, ser naturen, dufter jorden og mærker vinden blæse på kinderne. Senere bliver man ramt af et lille lykkeskud. Ganske kort. Det varer mindre end et sekund. Men det føles godt. Som mening der fylder én uden tanke, uden argumenter. Blot som en følelse. Senere igen kommer der så en tanke. Én tanke. En genial tanke. Lige pludselig ved man, hvad man skal herfra: »Det er jo dét her!«. Så kommer følelsen af begejstring. Begejstring over klarsynet og glæden ved at sætte i gang.

Sådan har jeg det, når jeg vandrer.

Søndag aften kom jeg hjem fra bjergene igen. Denne gang var jeg dernede med en ledergruppe. De var seje inden, vi tog af sted. Men de var topseje, da vi kom hjem. Ude på stierne på bjerget fandt vi noget, som vi aldrig kunne have fundet på kontoret eller på et konferencested.

Det var ikke kompliceret. Det var faktisk så enkelt. Det handlede om at tale. For alvor tale med hinanden. Det eneste, vi havde gjort på forhånd var at lave samtalepar og en samtaleguide. Ikke en rigid guide; blot nogle gode råd. Mennesker, der ikke havde talt godt sammen i årevis talte sammen. De talte til hinanden og om hinanden. Det var godt, tæt, respektfuldt og vigtigt. Om aftenen grinede vi. Højt som vi ikke havde gjort længe. Det var en god tur og resultatet er et team, der kan rykke på et helt nyt niveau.

Alle steder vandrer jeg godt. I Danmark. I Sverige. I Irland. Men ingen steder vandrer jeg som på bjerget. Bjerget har stået der i millioner af år. Stort og majestætisk har det været vidne til historiens gang. Det rokker sig ikke. Bjerget har visdom. Det lærer dig lederskab. At tage lederskab.

Categories:
  Featured
0