#24 – Lederskab 2015: Greatest hits

By Louise Orbesen 4 years ago

#24 – Lederskab 2015: Greatest hits

Nu er julekalenderen slut. Det blev til 23 indlæg om godt lederskab.

Hvad var det, som de fleste topledere skrev om? Hvad er de største emner indenfor lederskab i Danmark her ved udgangen af 2015? Jeg har  læst 69 råd, tanker og holdninger til godt lederskab igennem og fundet den røde tråd.

Denne sidste dag bryder jeg mit eget princip og nævner fire emner. Alle fire er vigtige og toneangivende, og derfor får de alle plads.

1. Ikke-hierarki

Hierarkiet har trange tider i Danmark. Vi tror på, at de bedste resultater skabes af dem med de bedste forudsætninger. Høj som lav. Alle skal til orde, hvis de kan og vil.

2. Passion

Håb, drømme og ambitioner driver værket. Det er ikke en burning platform, men en passioneret retning, der skaber resultater. Find ud af – eller ind til – hvordan virksomheden gør en meningsfuld forskel.

3. Tid

Tid er en mangelvare i dag. Tid er også det, der giver tyngde, nærvær, gennemslagskraft – og livskvalitet. Flere af lederne talte om, hvordan de bevidst sørger for tid til koncentreret refleksion. Vi tror, at dem, der bliver næste generations bedste ledere, er dem, der også formår at trække sig tilbage fra den myriade af informationer, vi omgiver os med.

4. Vær dig selv

Autentisk. Menneskelig. Fuld af fejl. Vi kan lide mennesker, der er sig selv. Personligt har jeg langt mere respekt for mennesker, der har fejlet, lært og blevet stærkere og klogere. De er mere interessante, har mere kraft og stikker dybere.

Glædelig jul!

Categories:
  Featured
0