#20 – Stil flere spørgsmål end du kommer med svar

By Louise Orbesen 4 years ago

#20 – Stil flere spørgsmål end du kommer med svar

Jeg er overbevist om, at den leder, der sætter mennesket som den vigtigste prioritet, har de mest stabile, bæredygtige og innovative organisationer – og opnår de bedste økonomiske resultater.

Som leder bør du afsætte tid, lytte og tale med medarbejderne, skabe en tryg, tillidsfuld kultur, hvor medarbejderne motiveres til at samarbejde og hjælpe hinanden. Og ikke mindst være en leder som skaber et miljø af positivitet og begejstring.

1. Ledelse gennem kommunikation

En leders opgave er at inspirere organisationen til at tage ansvar for gensidig succes. Et vigtigt værktøj til succes er autentisk og åben kommunikation. Man kan ikke kommunikere for meget. Den leder, der formår at kommunikere de vigtigste strategiske prioriteter om og om igen, vil lykkes. Medarbejdere, der oplever en klarhed om, hvad der er »need to do«, og hvad der er »nice to do«, har et bedre udgangspunkt for fokus.

2. Vær modig og stol på dine instinkter

Intuition er summen af en leders erfaringer. Jeg stoler meget på min mavefornemmelse, når jeg træffer beslutninger, og jeg vil være en modig leder. Min intuition er et nyttigt styringsredskab, der supplerer de faktuelle oplysninger, jeg har, og min mavefornemmelse har ofte ret.

3. Stil gode spørgsmål

Stil flere spørgsmål, end du kommer med svar. Det er ikke altid nemt, men husk at de ansatte besidder værdifulde færdigheder og kompetencer. Det er summen, og den fælles forståelse af alle mulighederne, som giver det bedste til organisationen. Og ikke dig selv som en leder, der kommer med alle svar.

Astrid Simonsen Joos, adm. direktør i Philips Danmark.

Categories:
  Featured
0