#19 – Her er gaven du bør give dine ansatte

By Louise Orbesen 4 years ago

#19 – Her er gaven du bør give dine ansatte

De fleste medarbejdere higer efter den. Altså ikke den flotte julegave i glitterpapir fra chefen. Den er bestemt hyggelig. Men de higer efter anerkendelsen for det hårde arbejde, de har lagt året igennem.

Anerkendelse handler om at føle nærvær og få konstruktiv feedback. Det er for mange anerkendelsen, der gør dem villige til at flytte bjerge.

I løbet af min karriere som konsulent, har jeg været vant til, at vi brugte store mængder tid på evaluering og feedback. Det er nok den ekstreme ende af spektret, men det har været en kæmpe gave og afgørende for, at jeg var villig til at gå den ekstra mil gang på gang.

Som leder kan du gøre en markant forskel ved at huske anerkendelsen, men det skal gøres ordentligt.

1. Husk at sige TAK

Sig tak for både de store og de små ting. Ikke bare til de personer, der altid gør sig bemærket. Men også til dem, der leverer en solid indsats lidt i baggrunden.

2. Vær personlig og nærværende

Der skal være tanke og substans bag ordene. Giv eksempler. Og forstå hvem det er du står overfor, så du kan gøre det personligt. Dermed vil dine ord gøre langt mere indtryk.

3. Giv noget at tænke over

Den bedste anerkendelse er den, hvor man også får lidt med hjem at tænke over. Med anerkendelse tænker de fleste af os på alt det positive. Men dybest set vil mange gerne gøre det bedre. Og det kræver at vi hele tiden udvikler os. Så den bedste gave, du kan give, inkluderer også en ærlig – men ordentlig – tilbagemelding på, hvad der skal til for at gøre det endnu bedre.

Categories:
  Featured
0