#17 – Hvad bjerget lærer dig om lederskab

By Louise Orbesen 4 years ago

#17 – Hvad bjerget lærer dig om lederskab

Udover at brænde for bedre lederskab, så er jeg passioneret fan af naturen – og i særdeleshed af bjerge. Store, ældgamle, majestætiske bjerge. Bjergene har noget vigtigt at lære os. Særligt i dag hvor det er utroligt let at blive fanget i hamsterhjulet og afsindigt travle kalendere.

Der er meget lederskab at hente på bjerget.

1. Ro, nærvær og myndighed

Har du oplevet at stå over for et menneske, som har mistet forbindelsen til jorden? Du mærker personens nervøsitet, søgen og manglende kraft. Måske har du selv prøvet det i perioder. Bjerget giver dig en dyb kontakt med jorden, med dig selv og din indre kraft. Med garanti.

2. Klarsyn

En god leder har en dyb følelse af retning. Det er den stærke tro, som inspirerer andre mennesker. Det er den styrke, der gør at lederen står stærkt i stormvejr; og viser vejen, når alle kigger for at finde svar og styrke. På bjerget kommer klarsynet af sig selv. I en form som er svær at finde andre steder.

3. Rene og simple værdier

Det moderne liv vænner og lokker os til, at det attraktive er det komfortable. Store huse, biler, lækkert mad og lækre hoteller. Bjerget renser dig og minder dig om det simple og rene. Som når du finder en kilde med rent, koldt vand. Eller ser solen stå højt i horisonten. Eller dufter græsset og mærker vinden i tre tusind meters højde.

Det er der meget kraft, magt og mening i.

Categories:
  Featured
0