#15 – Gør som Bill Gates og riv en uge ud af kalenderen

By Louise Orbesen 4 years ago

#15 – Gør som Bill Gates og riv en uge ud af kalenderen

Vi har for travlt. Vi kender det nok alle sammen – hovedet under armen og fuld fart frem. Når vi har for travlt, får vi ikke reflekteret over, om vi reelt fokuserer på det rigtige. Jeg tror, at dem, der bliver næste generations bedste ledere, er dem, der formår at trække sig tilbage fra den myriade af informationer, vi omgiver os med, og tage sig tid til at tænke sig om.

Her er tre måder at finde tid til at tænke:

1. Tag minipauser

Sommetider kræver det, at vi bare lige får tingene lidt på afstand, for at vi kan se sammenhængen i et klarere lys. I det daglige har vi masser af muligheder for at sætte fem eller ti minutter af til en kort tænkepause og vende tingene på hovedet. Se det eksempelvis som en velfortjent minipause, når f.eks. computeren strejker.

2. En fast ingrediens

Nogle ting kræver mere tid og ro til at tænke. For toplederen er der hele tiden vigtige beslutninger, der skal træffes. Så på samme måde som det ugentlige ledelsesmøde er vigtigt, er det helt afgørende, at topledere afsætter en ugentlig blok i kalenderen til at tænke. Den afsatte tid kommer mangefold igen ved at træffe de rigtige beslutninger.

3. Tag væk

I den mere ekstreme udgave, kan man også gøre som Microsoft-milliardæren Bill Gates: Tag en helt uge væk hvert år for at læse og tænke. Helt for sig selv. Hvor der er tid og rum til at se indad. For derefter at vende tilbage med et helt andet overskud og indblik.

Categories:
  Featured
0