#11 – Tre af årets bedste ledelsesbøger

By Louise Orbesen 4 years ago

#11 – Tre af årets bedste ledelsesbøger

Da jeg for seks år siden skiftede fra en karriere som ansat til en tilværelse som selvstændig, fik jeg det som en fisk, der var kommet i vand. Først og fremmest fordi det var slut med at arbejde på andres mål end mine egne.

Som selvstændig gælder det om at skille sig mest muligt ud. Som sig selv. At være klar på egen mission, styrker og svagheder.

Det er stadig godt at kunne tilpasse sig i store organisationer, men tiden løber fra the corporate animal. Uanset om du er ansat eller selvstændig, er det en fordel at kende sin egen mission og dermed kunne skille sig ud.

Her er tre af årets bedste bøger, der handler om netop det.

1. Stand Out af Dorie Clark påstår, at succes engang afhang af evnerne til at flyde med og passe ind. I dag kan du derimod bedst få succes ved at positionere dig selv som en, der kan og vil noget særligt. Ved at have noget på hjerte.

2. Corporate Awesome Sauce af Richie Etwary m.fl. er en overlevelsesguide for generation Y i en verden, der er domineret af mere konservative ældre kolleger. En af de unge i bogen siger: »Jeg fandt ud af, at jeg hellere ville fyres end være en “ja-siger”, og det har været den bedste beslutning i min karriere«.

3. Do Over af Jon Acuff taler til dem, der ikke hører til den meget unge generation Y og måske endda sidder fast i en karriere, der i bund og grund ikke længere passer. Bogen handler om at genopfinde sig selv når som helst i sin karriere. For den vigtigste forudsætning for at kunne skille sig ud er, at man kender sig selv, er sig selv og arbejder for det, der giver mest mening.

Categories:
  Featured
0